top of page
Search

БОЖИЋ 2014.

Updated: Mar 13, 2023

Креативна ˝Јутра плавог сљеза˝

Рад усмјерен на интересе дјеце


"Јутра плавог сљеза" назив је секције за дјецу која дјелује при Црквеној општини Тузла, а окупља ученике из више основних школа и Завода за слијепу и слабовидну дјецу "Будућност" из Дервенте. Рад секције започео је са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског господина Хризостома.


Циљ оснивања ове секције је васпитавање дјеце за живот и рад у духу хуманизма, солидарности и других моралних вриједности, развијање патриотизма и културних односа међу људима.


- Дјецу учимо да овладају основним законитостима српског књижевног језика како би се усмено и писмено правилно изражавали. Такођер, настојимо их обучити да тумаче одабрана књижевна дјела, позоришна, филмска, и друга умјетничка остварења из српске и свјетске баштине - казала је за Тузларије наставница Мирјана Лазаревић.


Секција ствара и његује љубав према човјеку и природи, али и подстиче дјецу да поштују оно што се радом и сопственом креативношћу ствара.


- Састанке са дјецом одржавамо сваке суботе у једанаест сати и имамо више од двадесет сталних чланова. Рад у овој секцији је на добровољној основи и дјецу нису обавезна да присуствују осим у случају када припремамо неки програм. Наш рад се искључиво базира на интересу дјеце, а прати све њихове хобије, маштарије и све што могу да покажу кроз своје таленте – додаје Лазаревић.


До сада су чланови ове секције освојили бројне награде. У просторијама цркве постављен је пано на којем су изложени сви досадашњи успјеси ових малишана.


Да је успјех знаменит увјерила се и екипа Тузларија којој су се малишани јако обрадовали те су за читатеље одлучили да покажу све што знају. На припремљеном видео фајлу можете погледати како свирају, рецитују, причају вицеве, глуме...


4 views0 comments
bottom of page