top of page
Search

ВАСКРШЊА РАДИОНИЦА 2016.

Updated: Jun 24, 2023

Ишчекујући највећи хришћански празник, Васкрс, чланови Секције за српски језик при Црквеној општини Тузла и ученици Православне вјеронауке тузланских основних школа организовали су заједничку креативну радионицу у учионици за српски језик, у Владичанском двору, у Тузли, на Велику суботу.

На Велику суботу када наша Православна Црква прославља Погребење Божанског тијела и силазак у ад Господа и Спаса нашега Исуса Христа, којим је обновио људски род од трулежи и превео га у живот вјечни.

У уводном дијелу вјероучитељ Бојан Петровић говорио је о Васкрсу:

„ Драги ученици, један од највећих Хришћанских Празника у години јесте Васкрс Господа и спаса нашега Исуса Христа. Васкрс је дан када је безгрешни Христос син Божији побиједио смрт. Као што каже апостол Павле: „ Ако Христос није устао, узалуд је вјера наша“( 1. Кор. 15, 17). Својим Васкрсењем Христос је показао своју Божанску моћ, побиједио је смрт и ђавола и отворио нам пут у живот вјечни. Његовим Васкрсењем је потврђена побједа живота, свјетлости и радости у вјери нашој. Васкрсењем Христовим је извршено дјело искупљења и спасења рода људскога.“

Дјеца су пажљиво слушала, али и питала, показујући тако своје занимање за ширење знања о вјери својој.

Други дио радионице одржала је Мирјана Лазаревић, наставник српског језика, а био је посвећен Васкрсу у српској књижевности, правилима писања великог слова у српском језику, као и замкама интернета.

Осликавање и украшавање јаја, прављење честитки и украса је свакако најзанимљивији дио радионице у коме су дјеца показала своју креативност и машту.

Ово Васкршње дружење је била добра прилика да се наши најмлађи суграђани упознају са животом Сина Божијег, са његовом главном побједом над смрћу. На дјелу је показан пример хришћанске љубави и слоге оних идеала којима нас је учио Исус Христос Син Божији.

Вјероучитељ у Тузли

Бојан Петровић












0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page