top of page
Search

Исидорино вече у Дому књижевности у Тузли

Updated: Jun 24, 2023



Лаура Барна, књижевница из Београда, у петак 4. новембра одржала је предавање о Исидори Секулић уз пројекцију филма „Исидора“ у Дому књижевности у Тузли.

Присутнима су се обратиле Мирјана Лазаревић у својству промотора, и књижевница Лаура Барна. Књижевница Лаура Барна говорила је о “икони српске књижевности”, Исидори Секулић, коју је окарактерисала као “најенигматичнију” жену наше литературе.

„Нити познатијег нити мање читаног писца“, рекла је Барна. Предавање је завршила Исидориним ријечима које је изговорила пред крај свог живота младом пјеснику Миливоју Павловићу: “Читаво моје дело је шака шодера бачена у велике рупе наше некултуре”.

Омаж једној од најзначајнијих жена у српској књижевности Исидори Секулић Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ организовало је поводом 145 година рођења „апостолке самоће“.

Вече је било веома успјешно. Публика је уживала у занимљивим детаљима Исидориног живота, а скоро два сата дружења, о коме ће присутни још дуго говорити, су брзо прошла.

Пројектом „Исидора“ наставља се непрекинута нит духовног битисања на овом простору који зрачи духовношћу.

Вече је посвећено поштованој и вољеној тузланској професорки Војислави Васиљевић, која је преминула у новембру 2021. године.






7 views0 comments
bottom of page