top of page
Search

НЕОБИЧНЕ ВАСКРШЊЕ РАДИОНИЦЕ

Необичне Васкршње радионице су настале у необичним околностима.

Сваке године чланови секције организују Васкршње радионице на којима боје и украшавају јаја, праве декорације, рецитују стихове о Васкрсу, такмиче се у квизу знања, уживају у играма везаним за празник. Овог априла дјеца су морала да остану у својим домовима. Смислили су начин како да, ипак,одрже радионице и уживају у необичном дружењу.

Све активности обавили су у својим домовима. Била је то лијепа прилика да родитељи дружећи се са дјецом код њих пробуде знатижељу и жељу да науче о обичајима везаним за Васкрс.

У првој радионици организован је квиз у којем су у видео прилозима одговарали на питања. Друге двије су биле радионице цртања, прављења украса, бојења и украшавања јаја. Постали су чак и прави мали новинари извјештавајући кроз фотографије о својим радовима.

Секција дјелује при СПКД „Просвјета“ у Тузли, а захваљујући пројектима које финансира Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Владе Републике Србије и Министарством културе обезбијеђена су средства за опремање, а донацијама се обогаћује књижни фонд. Посебно велику помоћ у набавци уџбеника и школске лектире дали су Народна библиотека Србије и Завод за уџбенике и наставна средства Београд. Допунске активности везане за српски језик и књижевност су веома важне за српску заједницу, нарочито дјецу, за јачање и очување духовних, националних и културних вриједности.



1 view0 comments
bottom of page