top of page
Search

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЖЕЉАНЕ ЛУКИЋ РАДОЈИЧИЋ

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Тузла организовало је 9. децембра у Дому књижевности у Тузли, промоцију књиге „Јесења гозба са вилом Босиљчицом“ ауторке Жељане Лукић Радојичић, која је вишеструко награђивана учитељица и једна од најбољих наставника света.

Аутор на бајковит начин промовише истинске вредности и врлине људи, те повезује троугао дете-родитељ-учитељ.

По речима ауторке ова књига је мешавина бајковитих прича, а свака прича представља једну врлину, која би, у односу на мане, требало да буде фаворизована. Попут одлучности, поверења, сналажљивости …

Јунаци Митра и Лука откривају своје маштовитастичне авантуре пуне чаробнастичних доживљаја током јесени на селу.

Ово је само делић слагалице чаробне формуле којом учитељица Жељана афирише и промовише идеју да свака школа може да буде школа срећног учења.

О књизи су, у име струке, говориле проф. Лејла Дервишевић и проф. Сузана Остојић. Присутне је поздравила председница СПКД „Просвјета“ Мирјана Т. Лазаревић уз кратак осврт на књигу, а модератор Барбара Пављашевић, која је вешто и занимљиво водила ово путовање кроз књигу у разговору са ауторком, учинила је вече бајковитим.

Илхан Дједовић, Моника Остојић, Теодора Блажановић, Тања Аћимовић, Малена Влков, чланови секције „Јутра плавог сљеза“ и ученици ОШ „Липница“ били су у улогама главних ликова књиге „Јесења гозба са вилом Босиљчицом“ те су говорили о лепим дечијим сновима, маштаријама и играма. ЈУ ОШ „Липница“ је и овај пут сарадник у припреми дела програма.

Посебну ноту овом дружењу у Тузли дали су веома емотивни сусрети са старим знанцима чиме је у лепом и топлом окружењу Дома књижевности ово јесење вече заиста било чаролија књиге.

Преузето ВОЈВОЂАНСКИ НОВИНАР

0 views0 comments
bottom of page