top of page
Search

„Срма за Ацу Шопова“

14. новембра у Библиотеци града Београда одржана је промоција књиге „Срма за Ацу Шопова“ чији издавач је Удружење „Македонијум“ из Београда.

Књига је збирка пјесама и есеја на македонском и српском језику пристиглих на књижевни конкурс који је Удружење „Македонијум” расписало на Међународни дан матерњег језика, а поводом 100 година од рођења Аце Шопова.

Насловна страна је ауторско дјело сликарке Елизабете Јорданоски, инспирисано пјесничком збирком „Небиднина” Аца Шопова.

Рецензенти књиге су Гордана Влајић, замјеница предсједника Друштва књижевника Србије и Христо Петрески, предсједник Друштва књижевника Македоније.

У културно-умјетничком дијелу програма учествовали су глумци Зоран Митровић и Алексеј Јорданоски и пијаниста Никола Павлов.

Аутори представљени у књизи читали су своје радове, међу којима и Слађана Лазић, млада пјесникиња, чланица Просвјетиног књижевног клуба „Меша Селимовић“, поникла у секцији „Јутра плавог сљеза“ у Тузли.

Књига је објављена уз помоћ и подршку македонских министарстава културе и спољних послова, Министарства за људска и мањинска права и социјални дијалог Србије, Покрајинског секретаријата за културу, информисање и односе са верским заједницама, као и македонског националног Савета у Србији.





2 views0 comments

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page