top of page
Search

ТЕСЛА ГЛОБАЛ ФОРУМ

У Новом Саду од 2. до 14. јула одржан је седми по реду Тесла Глобал Форум са циљем да, како истичу организатори, реафирмише етичке принципе Николе Тесле чија су научна, филозофска и културна начела и данас на почетку трећег миленијума својеврсни темељ за нову и бољу сарадњу човјечанства у сложеном и међузависном свијету у којем живимо.


Тесла Глобал Форум је нестраначко, невладино и непрофитно удружење основано у Новом Саду 2012. године, са циљем да кроз серију догађаја, код домаће и светске јавности и међу младима, промовише рад и дело великог изумитеља и научника Николе Тесле стављајући акценат на афирмацију моралних, филозофских, научних па и националних система вредности које је Тесла за живота заговарао и чији је он данас, као глобална постмодерна икона, најзнаменитији симбол. Највећи догађај у организацији удружења јесте НИКОЛА ТЕСЛА-SECRET CONNECTION SUMMIT, који има за циљ да све годишње пројекте као и све своје сараднике, партнере, научнике, предаваче, уметнике, музичаре, редитеље, студенте, пријатеље и све остале госте окупи на једно место, ради заједничког обележавања датума рођења овог великог научника.


Признање сваке године додјељује "Тесла глобал форум", онима који својим животом и радом афирмишу знање, науку, умјетност и вриједности за које се залагао Никола Тесла.




0 views0 comments
bottom of page