Blagoslov 1.jpg
Blagoslov 2.jpg

Секција "Јутра плавог сљеза" формирана је 2011. године у Тузли са жељом да се дјеца подстакну на читање и да им се приближе занимљиве књиге. Уједно, да искажу своје литерарне покушаје, као и да надограђују љубав према књижевности кроз драмске и рецитаторске активности.


Циљ је био очување српског језика, писма, културе и духовног наслијеђа кроз допунску наставу.


Сматрајући да је ова идеја, и намјера, сврсисходна и вишеструко корисна, надлежни епископ је дао свој архијерејски благослов за рад при Црквеној општини тузланској. 

2015, са благословом епископа зворничко-тузланског господина Хризостома, секција је наставила рад у новој учионици, у просторијама Владичанског двора у Тузли.

Захваљујући пројектима које финансира Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Владе Републике Србије обезбијеђена су средства за опремање, а донацијама обогаћен је и књижни фонд.

 

Новембра 2017. остајемо без просторија. Наступа тежак период за рад и остваривање зацртаних циљева, али активности су настављене захваљујући пожртвованости родитеља и доброј вољи пријатеља чији простор смо повремено имали на располагању.

Допунске активности везане за српски језик и књижевност су веома важне за нашу заједницу,  јачање и очување духовних, националних и културних вриједности. Вођени том мишљу своје активности наставили смо 2018. године у просторијама СПКД "Просвјета".

Секцију води наставник српског језика и књижевности Мирјана Лазаревић.

a35.jpg
r3.jpg
dan+jezika8.jpg
sr6.jpg
a3.jpg
img-7173158.jpg
dan+jezika2.jpg
sr2.jpg